Det er nemt at glemme påsken i Dubai. De kristne helligdage bliver selvfølgelig ikke fejret på samme måde som de muslimske, men så længe der er penge i skidtet, så bliver de fleste festligheder, højtider og traditioner alligevel markeret på én eller anden måde i den multietniske, smeltedige af et expat-samfund i de Forenede Arabiske Emirater.

Det er mest i forhold til de mange reklamer for påske-brunch, egg-hunts og chokoladeæg i supermarkedet, at påsken bliver husket. Nu har jeg i år fordelen af, at arbejde et sted, hvor der ligeledes tildeles påskeferie, men børnene er sendt i skole, som de plejer og således nyder jeg mine fridage i ro.

Igen i år har vi kreerede gækkebreve og pigerne begynder at forstå konceptet, med prikkerne og digtene. Vi mangler blot vintergækkene. Desværre tager det for lang tid at sende gækkebrevene afsted med post til bedsteforældrene i DK og således ligger der to store påskeharer i køleskabet fra forældrene. Noget skal Anna og Emma have for besværet – og de danske traditioner holder jeg stædigt fast i.

Vi har også haft gang i æg-pusteriet. Altså den, hvor vi laver et æg i hver ende af ægget og derefter puster indholdet ud i en skål. Ægget blev først vasket, så skoldet i kogende vand og tilsidst afsprittet for en sikkerhedsskyld – ingen salmonella her.

Pigerne malede derefter æggene og hængte dem op med sytråd i planterne. Det er max hygge og selv Mis-Mis synes, at det er lidt sjovt med æg dinglende fra stueplanterne.

Der har også været tid til påskejagt i haven, hvor Daniel igen i år stod tidligt op for at gemme frosne chokoladeæg i haven.

Anna og Emma tror fortsat, at det er påskeharen, der kommer forbi i løbet af natten og ligger æg. Det er sødt, men også lidt fjollet. Som barn gemte min mor altid æg og små gaver i haven til mig og min bror, men vi har aldrig troet på påskeharen.

Påskepynten ligger fortsat pakket ned i flyttekasserne fra Danmark. Det er aldrig fundet frem. Jeg har ellers mange fine porcelænsæg liggende fra Royal Copenhagen, men ligesom julestemningen udebliver hvert år, så har jeg endnu ikke fundet lysten til påskerierne. Ingen påskefrokost, påskebryg eller påske-ferie.

Til gengæld er Ramadanen lige rundt om hjørnet og den skaber også hygge, ro og mere tid med familien. Så vi har lidt i vente.

… Og så har vi lige fejret Anna’s fødselsdag – den går vi aldrig ned på 🙂

God påske fra Dubai.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.