Kite Beach er den næste tid skiftet ud med Vesterhavet ved Vigsø i Hanstholm. Der er dømt sommerferie i Danmark og selvom temperaturen er 20 grader lavere end i Dubai, så er det langt at foretrække. Faktisk elsker vi den danske sommer 2018!

Dette er den mindst planlagte sommerferie, som vi nogen sinde har taget på og selve beslutningen om at rejse til Danmark blev taget 12 timer inden vi rejste. Og det er heller ikke helt uden betænkeligheder, at jeg sidder alene i Danmark sammen med pigerne, mens Daniel knokler for at finde nyt arbejde i Dubai. For ham er ferien endnu ikke begyndt.

Egentlig følte jeg mig slet ikke klar til at tage på ferie, for humøret er svingende og fremtiden usikker. Vi var enige om, at vi ville udskyde ferien (eller helt aflyse den), hvis ikke vi var kommet et skridt videre med Daniels jobsituation inden. Og allerhelst ville vi gerne have et konkret jobtilbud på hånden, så ferien kunne nydes uden stress.

Det er lang tid siden, at vi bookede flybilletterne til sommerferien i Danmark og vi havde det meste planlagt med Skanderborg Festival. Jeg skulle rejse i forvejen med pigerne og efter 2 uger ville Daniel følge efter, så vi kunne nyde 3 uger sammen, inden vi atter rejste tilbage til Dubai. Det dummeste vi gjorde i den forbindelse, var at bestille rejsen uden afbudsforsikring fordi, der faktisk var en del penge at spare – og hvad kunne egentlig gå galt?!

En tid efter var jeg imidlertid så heldig at få tilbudt en stilling ved Generalkonsulatet i Dubai, hvilket ændrede vores rejseplaner en smule, da konsulatet skal bruge en medarbejder pr. 1. august og dermed måtte festivalbilletterne til Smuk-fest også sælges. Det gjorde mig imidlertid ingenting, for jeg glæder mig virkelig meget til at begynde på mit nye arbejde.

Dernæst blev Daniel fyret fra sit arbejde og alting ændrede sig. Fra at glæde os til den danske sommer blev det pludselig en stressfaktor, hvor det at lande et nyt job er alt afgørende for, om Daniel overhovedet kan få ferie. Og jeg skal være ærlig at indrømme, at ferien pludselig kom til at stå meget lav på min prioriteringsliste, da risikoen for permanent at skifte Dubai ud med Danmark faktisk er reel. Hvis Danmark om få måneder bliver vores nye “gamle” hjem, så er tiden lige nu knap og bør i stedet bruges på at pakke container, sælge ud af vores habengut, melde os ud af systemet og afvikle vores bankkonto. Det tager tid, skal jeg hilse at sige – men hvis plan A er at blive i Dubai, så skal tiden også bruges på at søge nyt arbejde, mens vi forbereder os på hjemrejse.

Det er den del, der er allersværest. At sætte bilen til salg uden at vide om vi selv skal bruge den, at sælge sovesofaen uden at vide om der kommer gæster, der skal overnatte – men det er nødvendigt, for om lidt er det for sent.

Heldigvis går det rigtig godt for Daniel, der efterhånden har haft flere jobsamtaler de sidste par uger end i hele sin karriere, for stabile, dygtige udviklere er en mangelvare i Dubai. Derfor tror jeg også på, at Daniel nok skal lande et nyt spændende job og forhåbentlig inden for den næste uge, så han også kan nyde ferien sammen med familien.

Og hvis ikke han gør, så skal jeg hilse at sige, at Danmark er skøn! Og det er slet ikke så ringe endda.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.