Det er to år siden vi, at vi sammen rejste på ferie til Danmark. Sidste år var Daniel optaget af jobjagt i Dubai, mens pigerne og jeg måtte afbryde vores ferie i Danmark før tid, da jeg havde fået nyt job ved Det Danske Generelkonsult i Dubai. I år var dog anderledes, meget mere afslappende.

Vi kom desværre lidt sent afsted til Danmark i år… for sent vil jeg næsten mene. Sådan er det, når ferien skal koordineres med andre familiemedlemmer. Ferien var således tiltrængt. Vi glædede os alle til at kunne flygte fra varmen og den alt for høje luftfugtighed i Dubai.

Vejret var ikke fantastik – sådan typisk dansk sommervejr, men pigerne var glade for regnbyerne og tordenvejret var ren hygge. Til gengæld fik vi også nogle rigtige gode og varme dage med hedebølge

I Nors brugte vi lidt over en uge hos mormor og Bjarne. Tiden brugte vi mest indendørs med nyindkøbte brætspil og Uno. Når vejret tillod det, dristede vi os ned til vesterhavet ved Vorupør for at se kitesurfing og samle strandsten.

Vi var også en tur forbi Hanstholm for at blive klogere på 2. Verdenskrig, hvor vi besøgte de gamle bunkers.

Selve museet tog os med ned i en udstilling, hvor vi fik et glimt i tyskernes hverdag under den danske besættelse. Vi så tyskernes sovekamre, toilet- og badeforhold. Vi så kanonerne og forsvarsværket. Det var spændende og Emma levede sig helt ind i historierne. Hun spurgte nysgerrigt ind til krigen, kampene og de mange våben. Resten af ferien var Tyskland og besættelsen et tilbagevendende emne.

Vi fik også lejlighed til at udforske lidt på egen hånd, da vi luskede os ind i andre bunkers, der ikke var en del af udstillingen. Det var mørkt og lidt uhyggeligt.

Jeg har besøgt stedet mange gange tidligere og det er lige spændende hver gang.

Når vi er i Danmark, har jeg aldrig lyst til at rejse tilbage til Dubai… ihvertfald ikke i begyndelsen af ferien. Hen mod slutningen glæder jeg mig til at komme tilbage til hverdagen. Alligevel ville vi alle ønske, at vi kunne komme oftere til Danmark, for vi savner familien og vennerne.

Således var vi denne sommer også ude at se på sommerhuse. Vi har længe talt om, at det ville være dejligt at have sin egen base og hjem, når vi er i Danmark.

Desværre fik vi ikke det sommerhus, som vores hjerter var faldet pladask for. Vi var for langsomme og huset var populært. Det var bare møg ærgerligt.

9 dage fik vi til at gå i Thy, inden turen gik til Viborg. I år har vi alene prioriteret tiden med vores familie, selvom vi har mange venner, som vi også ville ønske, at der havde været tid til at besøge. Heldigvis fik vi mulighed for at besøge nogle venner, der var helt specielt savnet og som vi ofte sender en venlig tanke.

I år er især min sommerferie, blevet kortere pga. arbejde. Så vi havde meget på programmet.

Et sommerhus er i den grad tiltrængt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.