Jeg er igang med at planlægge årets sommerferie til Danmark, som vi ellers normalt tager på rutinen. Vi bor lidt her, der og alle vegne hos familie, venner og i lejeboliger. I år har jeg været nødt til at ligge meget mere arbejde i ferieplanerne, for i år kan jeg ikke tage ruten over Amsterdam til Aalborg og jeg kan ikke tage direkte hjem til familien.

Jeg synes, at det er stressende at planlægge ferien, for der er mange punkter på min to-do-liste, der er både tidskrævende og møg besværlige. Punkterne på listen, står i prioriteret rækkefølge for der er mange ukendte faktorer og der er så meget, der stadigt kan nå at gå galt, inden vi rejser til Danmark.

Vores planlagte flyafgang med KLM i juli er blevet aflyst. Det kommer egentlig ikke bag på os, selvom vi da havde håbet, at Covid 19 situationen på nuværende tidspunkt ville have været bedre og at flyvningerne ville være genoptaget. Til gengæld har Emirates meddelt, at de fra 19. juni sætter direkte flyvninger ind til København. Det er rigtig gode nyheder, for Emirates er blandt nogle af de eneste flyselskaber, der har tilladelse til flyvninger fra Dubai. Nu har vi nye flybilletter til Danmark og mængden af vouchers/tilgodebeviser hober sig op hos KLM.

Jeg har samtidig fået dårlige nerver af Facebook, hvor nyhedsfeedet, hver dag fyldes op af deprimerende opdateringer fra en verden af lave. Derfor har både jeg og Daniel nu slettet de sociale medier fra vores telefoner. Det skaber mere ro og tid i en hverdag, hvor vi nu aktivt selv opsøger den information vi har brug for udenom Facebook

Det betyder, at jeg væbnet med tålmodighed har ringet ind til Emirates for at blive opdateret på fly-afgange og lufthavnsregler, samt Corona-hotlinen i Danmark for at booke tid til test, så jeg forhåbenligt kan afkorte min og ungernes selvisolation. Jeg er samtidig helt og aldeles uvidende om udenlandsdanskere, der på Facebook diskuterer, hvorvidt det overhovedet er muligt for os, at få foretaget en corona-test som udeboende eller rygterne om, at Emirates alligevel ikke flyver til Danmark før 1. august. Jeg lever kort sagt i lykkelig uvidenhed.

Det er super besværligt at ringe rundt og konstant blive viderestillet til en ny person, der heller ikke kan hjælpe, men i sidste ende, så lykkedes det jo. Heldigvis mødes jeg kun af hjælpsomme og forstående medarbejdere, så det kan betale sig at være insisterende.

Ungerne og jeg flyver d. 26 juni fra Dubai til København, hvorfra vi flyver videre med DAT til Aalborg. Jeg har booket det fineste lille sommerhus i Thy, med egen bade/fiske-bro og plads til en pony – what’s not to like.

Vi har sommerhuset i 8 dage og planen er, at vi i denne periode bliver testet for Covid-19 på Thisted sygehus, inden vi flytter ind hos mormor, så vi kan være sikre på, at vi ikke slæber en uventet gæst med os hjem. Mormor har lovet at fylde sommerhusets køleskab op, inden vi kommer og samtidig sørge for, at der ligger lidt legetøj klar til børnene. På den måde behøver vi ikke at mødes, før vi forhåbentlig er testet negative.

Desværre er det fortsat ikke muligt at rejse tilbage til Dubai uden indrejse-tilladelse og sådan en er nærmest umulig at få fat i på nuværende tidspunkt. Jeg prøver ikke at tænke for meget på det, for der er stadig 2 måneder til, at vi skal rejse hjem igen og meget kan ske på den tid. Min største bekymring er faktisk, om Daniel får lov til at rejse hjem til os i Danmark slut juli. Vi overtager vores nye sommerhus 1. august og det vil være brandærgerligt, hvis ikke han kan være der sammen med os, når nøglerne overdrages.

Jeg forholder mig forsigtigt optimistisk, for det er som om, at det lysner lidt i det fjerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.