Der er mange fordele ved at have en gartner til at tage sig af haven. Selvom græsset er kunstigt, så skal planterne vandes hver dag og beskæres i vinterperioden. Der bliver desuden fejet og fjernet blade/blomster fra naboens træer, der hænger ind over havemuren. Det er også gartneren, der gøder jorden, når det er den tid på året. Vi har opgivet at følge med i havens cyklus, men Bagel følger gladeligt med fra vinduet, hvor han hver dag står med logrende hale og giver hals. Hvis bare gartneren var lige så glad for at se Bagel.

Desværre elsker Bagel også gødning, som han lystigt snacker, når ingen ser det. Og det er ikke altid, vi ser det – fordi vi ikke ved, at det er der. Og så bliver Bagel syg. Meget syg. Det er sket før og vi ved, så snart vi ser det og stopper ham, at det bliver en nat med opkast og dårlig mave.

Vi var derfor forberedt, da vi natten til torsdag vågnede op til lyden af en pivende Bagel. Først lukkede jeg ham ud i haven, hvor han klarede sine sager, men senere på natten måtte vi atter op for at vaske hunde-sækkestolen ren for opkast. Det er ikke fordi, at det sker ofte – slet ikke. Men det er sket et par gange hen over natten, men det har aldrig varet længere end det.

Denne gang var anerledes og meget mere skræmmende.

Vi tog afsted på arbejde torsdag morgen, trætte efter natteroderiet, med formaninger til Alona om at holde et skarpt øje til Bagel og sikre, at han ikke spiste mere gødning ude fra haven. Desværre måtte jeg forlade arbejdet igen allerede inden middag, da Bagel ikke havde fået det bedre og fortsat kastede op.

Det var en meget sølle hund, der ventede derhjemme. Han var ikke nem at lokke med i bilen og heller ikke her kunne han holde væske i sig. DKC-dyrlægen i Motorcity var bekymret for ham, men bortset fra lidt dehydrering så vurderede hun, at Bagel nok skulle komme sig. Efter en lille indsprøjtning mod kvalme blev vi sendt hjem igen, men med ordre på at vende tilbage, hvis Bagel ikke havde fået det bedre inden for 1,5 time.

Torsdag aften skulle vi have været afsted på ørkenpicnic med Daniels arbejde til et socialt arrangement, men ingen af os havde lyst til at forlade Bagel. Mindst én af os måtte blive hjemme, så vi blev ret hurtig enige om at holde familiehyggen hjemme i stuen med pizza, Disney og forhindringsbane.

Men Bagel fik det ikke bedre. Han blev ved med at kaste op og mistede lysten til mad. Normalt er Bagel drevet af lysten til mad og godbidder, så det gjorde ondt i hjertet at se den slatne hund ligge på gulvet uden energi. Nu var det Daniels tur til at køre afsted med en syg Bagel til dyrlægen.

Denne gang var det en anden dyrlæge, der tog imod Bagel og han var ikke i tvivl. Vores Welsh Corgi Pembroke var meget dehydreret og trængte til væske. Så han tog Bagel med sig for at give ham drop natten over og tog samtidig blodprøver for at sikre sig, at nyre og lever ikke havde taget skade af gødningen. Heldigvis gav prøverne ikke anledning til større bekymring og alt tyede på en omgang maveonde og forstoppelse.

Stakkels, stakkels Bagel Boy!

Det blev en meget lang og stille nat uden vores trofaste hund til at holde bjørnene for døren. Vi manglede hans glade væsen og alle unoderne. Og vi bekymrede os for hans overnatning på klinikken. Savnede han mon os, lige så meget som vi savnede ham?

Heldigvis fik vi lov til at hente ham igen fredag eftermiddag. Det var ikke en helt almindelig fredag eftermiddag – det var Bagel’s 7 års fødselsdag. Og selvom Bagel nok ikke mærkede den store forskel, så glædede pigerne sig til at hente deres bedste ven, så de kunne fejre ham.

Og jeg er helt sikker på, at Bagel var glad for at komme hjem, men han var ikke umiddelbart i humør til den store fødselsdagsfest og menuen stod på skånekost.

Vores Bagel har det meget bedre nu og ligner snart sig selv igen, men han er stadig ikke helt på dupperne. I aftes mistede han igen appetitten og havde opkast om natten. Det gør så ufattelig ondt, når hele husets bamse ikke er på toppen. Vi passer godt på ham og gartneren har nu fået strenge ordre på at orientere os, når han spreder gødning i haven næste gang.

Heldigvis sagde dyrlægen, at gødning sjældent er giftigt og intet tyder på, at Bagel er forgiftet. Men én ting er helt sikkert! Gødning er ikke velegnet som hunde-snack. Og nu er vi ekstra opmærksom på havens cyklus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.