Jeg er absolut smadret efter en forlænget weekend i ren luksus med all inclusive, sol, strand, sand, vand og andre våde varer. Vi har brugt weekenden på et 5 stjernet hotel i Ras Al-Khaimah, hvor vi ikke har lavet ret meget andet end at ligge i vandet, gået til den i buffet’en og drukket kulørte drinks af miljøvenlige sugerør – men det manglede da også bare.

Lige til det sidste, var vi faktisk i tvivl om, hvorvidt vi skulle tage turen til Ras Al-Khaimah eller om vi bare skulle blive hjemme. Den sidste mulighed var på alle måder den nemmeste, men også den mest kedelige. Jeg synes det er svært at planlægge noget i denne tid og vi skal jo hele tiden tage Covid-19 i betragtning og vurdere riskoen for vores udflugter.

Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort

Daniel tog en feriedag ud af arbejdskalenderen, jeg fik omrokeret min og pigerne havde skoleferie. Med en negativ Covid-19 test i bagagen, var vi rimelig sikker på ikke at slæbe noget med os, da vi torsdag middag tjekkede ind på Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort og med god fornuft havde vi heller ikke planer om at slæbe noget med os hjem igen.

Adam og far nyder poolen

Heldigvis var alle forbehold taget på hotellet og der var godt styr på sikkerheden. Måltiderne skulle bestilles på forhånd for at hindre at alle hotelgæster stod på nakken af hinanden i restauranten og buffet’en var lukket for selvbetjening.

Morgenmad

Vi havde bestilt 2 overnatninger i en “hotel-villa” med udsigt til havet. Efter at børnene var lagt i seng om aftenen, kunne Daniel og jeg sidde på terrassen i mørket med en flaske hvidvin, som vi havde smuglet med os ind fra restauranten og lytte til bølgeskvulp nede på stranden. Romantisk, hvis ikke det var fordi, vi samtidig var så uendelig trætte efter timer i poolen, ved stranden og på hoppeborg.

Udsigten fra værelset

Ungerne ville helst bruge alt tiden i poolen og ved stranden, mens forældrene mest glædede sig til de kulørte drinks, der gjorde børneferien lidt sjovere for de voksne.

Drinks, strand og solnedgang

Vi har tidligere været på staycation i Ras Al-Khaimah og det kan varmt anbefales. Hvis man foretrækker at bruge hele sin ferie ved stranden, er RAK et fint sted at finde gode priser på hoteller med all-inclusive og fin service, men der er så meget mere at lave i emiratet.

Dhayah Fort i Ras Al-Khaimah

Udover Jabal Jais, det højeste bjerg i FAE, byder Ras Al-Khaimah på flere historiske lokationer, som Al Jazirat Al Hamra, der i dag skulle være restaureret og åben for besøgende.

På vejen tilbage til Dubai lørdag eftermiddag, gik turen forbi Dhayah Fort, der ligger for foden af bjergkæden og som tilbage i begyndelsen af 1800’tallet fungerede som første og højeste udkigspost mod angreb fra fjender. Det var samtidig det sidste ford, der holdt briterne skak, inden England 22-12-1819 tog magten og koloniserede det, vi idag kalder de Forenede Arabiske Emirater.

Et lille hvil på vej op til udkigsposten

Mens Anna finder det ubelejligt, hver gang jeg slæber familien med på eventyr og udforsker de historiske steder, som FAE har at byde på, så fascinerer det i højere grad Emma, som meget gerne udforsker stederne sammen med mig. Hun holder af at lytte til de gamle historier og kan ofte selv bidrage med viden, som hun har samlet op fra skolen.

Adam og mor

Det glæder mit hjerte ubeskriveligt meget, for selvom jeg holder af at bruge tid sammen med familien ved poolen og stranden, så foretrækker jeg faktisk, at opsøge naturen, kulturen og historien.

Jeg drømmer om flere rejser, udflugter, day-trips og staycations i fremtiden, hvor der også er plads til historiens vingesus og eventyr.

2 Comments on Staycation i Ras Al- Khaimaih

  1. Nej, hvor lyder den forlænget weekend fantastisk. Jeg nyder også altid tiden på balkonen om aftenen med en drink og børnene er lagt i seng. Min den ældste er “desværre” nu så sent oppe at der ikke er megen tid til voksentid på den måde.
    /Annette

    • Det var skønt og tiltrængt, selvom det blot var for en enkelt weekend. Heldigvis kan man jo altid nyde en drinks, når børnene er lagt i seng. Det er fordelen ved de små 😉 Jeg havde nu gerne byttet vores tur for en vinterferie i sommerhus.
      Kram Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.