Traditionen med at klæde ungerne ud som små prinsesser og slå katten er tønden til fastelavn, vækker gode minder fra dengang jeg kronede mig selv som kattedronning. Halloween er en ret god erstatning og pigerne elsker konceptet. At gå fra dør til dør og samle slik ind i poser formet som græskar hitter stort.

Anna er den, der har glædet sig mest. Vi har pyntet indgangspartiet med edderkopper, biller, skelletmand og ghoul. Det hele er lidt uhyggeligt – selv i dagslys. Emma har varmet dagen op i nursery, hvor de har fejret “Orange & Black – day”.

Og mens ungerne sover trygt natten til den store dag, så bliver der pakket slikposer og hele gulvet flyder med søde sager.

Vi har lært lidt fra sidste år – for når man, som os, bor i det mest populære cluster i Cedre Villas op til Halloween, så er det vigtigt at have nok slik.

Det er godt med spilleregler, når hele gaden holder Halloween og heldigvis har Cluster N/O netop defineret et sæt regler. For på alle de huse, der ønsker at deltage i festlighederne, hænger der en orange flagermus ved alle husnumre og signalere, at her er alle børn velkomne.

Men altså kun i tidsrummet 18.00-20.00.

Og forældrene indrages ligeledes i Halloween, så mens Alona og jeg drager afsted med pigerne på slikjagt, så bliver Daniel tilbage i hytten og skræmmer livet af de teenager, der også er ude for at tigge om slik.

Husene på gaden er pyntet op i dagens anledning og børn myldre rundt på vejene. Vi gribes af stemningen, da scenen minder mig om de amerikanske film, som jeg har set så mange gange. Og selvom det her ikke er 90210, så er det piv-hamrende-fedt.

Pigerne har haft en indbringene aften og inden aftensbadet kalder, skal guldet tælles op.

De voksne derimod, kan klappe hinanden på skuldrene, mens de sipper til et glas rødvin lige inden sengetid.

Og vi glæder os allerede til næste år, hvor vi gør det hele én gang til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.