Så fik jeg mit 2. skud med Pfizer’s vaccine og det føles godt, at være nået hertil uden at blive ramt af Covid-19. Jeg ved, at vaccinen ikke er ensbetydende med, at jeg ikke længere kan risikere at blive smittet eller give smitten videre, men jo flere der bliver vaccineret, des tættere er vi på, at få pandemien under kontrol, så vi snart kan åbne op for verdenen igen.

I UAE udgives der primært 3 forskellige vacciner: Sinopharm, Pfizer og AstraZeneca. Den mest udbredte er vel nok den kinesiske Sinopharm, der endnu ikke er godkendt til brug i Europa. I begyndelsen blev vaccinen tilbudt gratis, bredt og til alle, hvilket gav time lange køer ved vaccinationscentrene og til sidst tørlagde UAE for covid-19 vacciner. Derefter blev der lavet prioritetsordninger, hvor folk skulle opfylde bestemte betingelser for at komme foran i vaccinekøen. Igen har det primært været Sinopharm’s covid-19 vaccine, der har været den nemmeste at få fat i, men desværre ikke den mest attraktive.

Jeg var så heldig at få Pfizer vaccinen tilbudt igennem Dubai Health Authority, da jeg arbejder på et konsulat. Vi kunne frit vælge mellem de tre vaccinetyper og jeg valgte, ikke overraskende, den fra Pfizer.

I UAE er Abu Dhabi og Dubai ikke helt enige om, hvilken vaccine, de helst tilbyder deres residenter. Hvor Dubai tilbyder Pfizer, så holder Abu Dhabi hårdt på at udgive Sinopharm. Det har været til stor ærgrelse for Daniel og jeg, der jo helst gerne vil have en covid-vaccine, der er bredt godkendt i EU og i særdeleshed Danmark. For selvom vi bor i Dubai, så er vi her på et Abu Dhabi visa. Derfor var jeg meget glad, da problemet for mit vedkommende løste sig selv.

Min personlige holdning er, at Sinopharm er mindst lige så effektiv og sikker, som Pfizer (hvis ikke mere), problemet er blot, at data fra de forskellige test-runder endnu ikke er offentliggjort og vaccinen endnu ikke er godkendt i EU.

Selvom Daniel flere gange har forsøgt at booke en tid til en Sinopharm-vaccine til ham selv og Alona, så er tiden hver gang blevet aflyst pga manglen på vacciner. Sådan er det, når UAE er det 2. mest vaccinerende land i verden.

Det har måske været held i uheld, for i går modtog vi et tip om, at One Central Vaccination Center i Dubai, tog folk ind fra gaden til åben Pfizer vaccine. Det var et sats, da jeg sendte Daniel og Alona afsted uden garanti for, at de ville blive lukket ind og uden at vide, hvor mange der havde fået samme tip. Heldigvis blev de begge lukket ind. Desuden er det lige nu, kun personer 40+, der får prioritet til vacciner, men Alona fik alligevel lov til at komme med ind i følgeskab med Daniel.

De kom afsted på det helt rigtige tidspunkt og undgik kø – ind og ud på 40 minutter. Allerede en time senere var der lange køer af håbefulde mennesker, hvor en stor del alligevel endte med at få afslag.

Så nu er vi alle i gang (eller færdige) med vaccineforløbet og det føles rart. Jeg mærkede ikke ret meget til det første skud, bortset fra en øm arm. Men det andet skud gav mig 24 timer i sengen med feber, kuldskær og kvalme. Heldigvis varede bivirkningerne kun et døgn, hvorefter jeg følte mig som et menneske igen.

Jeg har nu været inde på Sundhed.dk for at registrere mine vaccinationer i det danske system og krydser fingrer for, at det betyder, at det til sommer bliver lidt nemmere at rejse til Danmark, for der har vi nemlig planer om at tilbringe 3 uger i sommerhuset… med lidt mere ro i sjælen trods alt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.