Woop, woop. Det er torsdag, fyraften og tid til en drink!

Der var engang, at det at skaffe alkohol var omstændigt og måske også lidt forbudt. I hvertfald har det indtil fornyeligt været et krav med en alkohol-licens for at kunne nyde og opbevare alkohol i eget hjem… på lovlig vis.

Jeg fik min alkohol-licens fornyet tilbage i september sidste år, så der er stadig et par måneder at løbe på, inden det atter skal fornyes. Det er heldigvis ret nemt at gøre nu om dage i forhold til for 4 år siden, hvor jeg skulle skaffe alverdens dokumenter for at komme i betragtning.

Med dette kort i hånden kan jeg frit gå ind bag de mørklagte ruder, der gemmer på et Narnia af alkohol til tårnhøje priser og udvælge det guld, der skal med mig hjem i barskabet.

460 dkr for en Bailey til kaffen

Det er ikke særlig ofte, at jeg tager ind og shopper amok i Dubai’s alkoholbutikker. Det sker faktisk meget, meget sjældent, at jeg ser forbi African+Eastern og kun, hvis jeg står og mangler noget helt bestemt til torsdagen’s fyraftensdrink.

Emma med en gave af “alko-manden”

Det er et koncept vi har kørt med siden lockdown – en torsdags drink at skåle weekenden velkommen med. Under selv samme lockdown i sommers erhvervede vi os samtidig et barskab, hvor vi kan opbevare det alkohol, der ikke allerede ligger i vinkøleren.

Mojito eksperiment med smag af passion og lime

Det er heldigvis nemmere og mere fordelagtigt at skaffe alkohol online. Det gør vi som regel via Centaurus, der sommetider har nogle gode tilbud, hvis man er over 21 år og ikke-muslim. Her skal vi ikke vise alkohol-licens for at fylde indkøbskurven.

Check og check

Nogle dage senere kommer en mand rullende forbi i en sort bil med tonede ruder. Det virker en smule skummelt med de neutrale papkasser, der er vendt på vrangen, men med alkohol-licensen i pungen, har vi trods alt vores på det rene, når vi trykker på bestillingsknappen.

Centaurus levering

Der er sket meget i Dubai i løbet af de 5,5 år, vi har boet i Dubai. Alkohol er blevet meget mere acceptabel og tilgængelig. Desuden er der åbnet mere op for, at turister og gæster kan erhverve sig alkohol ved fremvisning af pas.

Et kæmpe udvalg af kulørte mocktails, alkoholfri spiritus og øl samt vin-lignede substanser kan desuden købes i det lokale supermarked. Der er hele gange og reolhylder fyldt med sirup’er, mix’er, tonic, grenadine og ciders… der kan nydes alene eller med en sjat procenter fra hjemmebaren.

Udvalget i det lokale Spinneys

Når jeg er lidt doven, så tager jeg en mix med hjem fra indkøbsturen torsdag eftermiddag og spæder op med en mørk rom eller gin. Ellers har vi altid en god vin gemt et eller andet sted i huset, som vi kan åbne, hvis der er et særligt behov for at fejre eller fordøje dagen.

Nu hvor der snart er Ramadan, skal vi have fyldt skabene op med et nyt lager, inden spiritus bliver haram.

Jeg elsker Ramadan, men jeg er også blevet ret glad for vores nye torsdagstradition og takeaway torsdag.

Denne weekend går turen ud i ørken til sæsonens sidste campingtur. Og mon ikke, at der også bliver pakket et par øl og vin med i køletasken.

God weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.