Det er 3 år siden, at National Danish Performance Team sidst gæstede Dubai. Det var dengang første gang, at det danske verdenshold lagde turen forbi de Forenede Arabiske Emirater og nu var de altså atter tilbage.

Da vi hørte, at de danske gymnaster igen ville komme til Dubai, meldte vi os meget velvillige som værtsfamilie til to unge gymnaster. Med et ledigt gæsteværelse, havde vi både plads, tid og lyst til at tage imod gæster for en uge eller halvanden.

Efterhånden som dagen nærmede sig, hvor vi skulle ud i lufthavnen og hente de to gymnaster fra teamet, voksede spændingen. Vi glædede os sådan til at skulle møde hele holdet og vores gæster, som vi kun havde set på billeder.

Desværre blev planerne og teamets ophold i Dubai ændret af flere omgange og for en kort bemærkning så det ud til, at vi slet ikke skulle have besøg alligevel på grund af de ret umulige forhold, der desværre opstår i kølvandet på en pandami.

Heldigvis varede skuffelsen ikke længe og vi var glade for, at det alligevel lykkedes os at få hilst på det dygtige hold. Gæsterne flyttede ind på et kort visit, mens de fulgte et travlt program de sidste par dage i Dubai.

Selvom turen ikke helt blev som forventet, hverken for de unge gymnaster, der netop har påbegyndt deres jordomrejse eller for de mange familier, der havde sagt ja til at tage imod overnattende gæster, så var det mit indtryk, at de alligevel fik det meste med sig fra Dubai.

Der var ellers lagt mange timers arbejde i besøget for Tanja, der stod som koordinater og repræsentant i Dubai. Det blev dog ikke til så mange opvisninger eller workshops, som der oprindeligt var planlagt, men gymnasterne nåede alligevel ned på stranden, ud i ørkenen og op på kameler.

Vi fik desuden fornøjelsen af mødet med to unge og friske gutter, der var så fulde af nysgerrighed og positiv energi, at det hele synes så uendeligt ligemeget.

Det var nok de to nemmeste gæster, vi nogensinde har haft boende. To særdeles selvstændige, høflige og hjælpsomme mænd, der havde absolut ingen forventninger eller krav til deres ophold. De var her med de eneste formål at opleve, lære og arbejde.

Det var spændende at høre om deres rejse hertil og om deres motivation for gymnastik og sport. Hvordan de begge brændte for det de lavede og om deres optagelsesprøver til Verdens-holdet.

Jeg har den dybeste respekt og beundring for gymnasterne!

I løbet af få dage, blev de “vores” gymnaster og vi sad selvfølgelig med på tilskuerrækkerne og heppede på dem til deres show ved verdensudstillingen EXPO2020 og senere på GEMS World Academy.

Vi var også med til mini-workshop på en plæne i The Lakes, hvor det lykkedes de to fyre, at få lokket Anna med ud til spas og gakkeløjer. Hun elskede hvert øjeblik og det samme gjorde jeg.

Som bonusoplevelse, i sidste øjeblik, kom både Alona og jeg med til en aften i La Perle sammen med holdet, hvor vi genså det show, som vi så første gang for snart fire år siden. Det var ren nostalgi og wow-effekt.

Jeg håber sådan, at gymnasterne nød Dubai ligeså meget som vi nød dem.

Det blev en hård start på deres turné og jeg ønsker for dem, at den videre rejse forløber nemmere og mere gnidningsfrit. Nu er de i hvertfald fløjet videre… til Argentina, hvor nye værtsfamilier har taget imod dem og lige nu har fornøjelsen af deres gode selskab og smittende gode humør.

En ting er sikkert, de er altid velkomne her igen. Og skulle National Danish Performance Team engang vende tilbage til Dubai, så står sengen klar til to nye gymnaster i Al Furjan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.