Der er mange måder at fejre 1. søndag i advent på. Ofte markerer vi bare dagen med et tændt lys i kransen, hvis vi da ikke helt glemmer dagen, fordi søndag bare er en helt almindelig arbejdsdag. Vi plejer heller ikke at fejre UAE’s nationale dag, ikke sådan rigtigt, men vi nyder de fridage, der følger med. I år markerede vi begge dage med ørkentur, grill og venner.

Det har været lidt hårdt at tage afsked med de venner, som vi har skabt os igennem Teletronics, da mange flyttede hjem i sommers. Heldigvis har vi benyttet lejligheden til at udvide vennekredsen, der samtidig er blevet mere international – ligesom de nye kollega’er for både Daniel og jeg. Det er på mange måder en helt ny begyndelse og et andet kapitel.

Med nye bekendtskaber følger nye oplevelser og dem samler vi på – især når det involverer hele familien. Søndag d. 2. december markerede vi UAE National Day nr. 47, hvilket gav anledning til et par ekstra fridage i forlængelse af weekenden. Vi var således 6 biler med i alt 14 voksne og 10 børn, der drog afsted tidligt om morgenen for at grille i ørkenen.

Dagens mænd delte deres interesser for mad, warhammer, brætspil og ørkenbiler, mens kvinderne delte deres interesser for rejser, yoga, bagning og world peace – alt imens ungerne delte deres interesser for sand, leg, mad og …

 
 

… kamel-lort.

Et lille plastik juletræ havde ligeledes fundet vej ud i ørkensandet, hvor den spredte julestemning, mens ungerne én efter én hev en gave op fra “julemandens” sæk.

Til stor glæde for Emma var der sæbebobler i hendes gave og det hele blev brugt på blot 2 timer til stor fornøjelser for alle vennerne.

Mens børnene legede med hinanden og kvinderne kvidrede, tog mændende på ørkenræs. De kom ca. 100 meter væk fra campingpladsen inden den ene jeep satte sig fast i sandet. Den var landet på en sandtop, hvor den ikke rokkede sig ud af stedet.

Det gjorde ikke turen ringere… slet ikke. Faktisk tror jeg, at det er en fast del af oplevelsen og man har aldrig rigtigt været i ørkenen, hvis ikke en bil er blevet trukket fri af sandet mindst én gang.

Vi tog tidligt afsted ud i ørkenen, hvor vi tog luft ud af dækkene, kørte lidt rundt i sandet, fandt et sted med skygge, hev grilludstyret frem, spiste god mad og hyggede. Efter nogle gode timer i dejligt selvskab pakkede vi atter sammen og var tilbage i Al Furjan hen på eftermiddagen. Denne gang var det uden overnatning og det gjorde hele turen meget mere overskuelig.

 

På de sidste tre år har vi kun været på ørkentur få gange, men jeg har på fornemmelsen, at der er mange flere ørkenture på vej. Nu er vejret helt perfekt og vi ved, hvor vi kan låne det helt rigtige udstyr til turen.

Glædelig 1. søndag i advent 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.