Det er godt nok en måned siden efterhånden, men jeg synes alligevel, at vores familie-ferie til Holland er værd at skrive et par ord om. Personligt elsker jeg at rejse og allerhelst sammen med familien. Denne rejse var dog anderledes, fordi den ikke som sådan var spækket med dagsture til diverse turistattraktioner i klassisk forstand. Rejsen var i højere grad præget af spontane indfald og lyst.

Inden sommerferien helt sluttede for vores vedkommende, havde vi et ophold i Holland i en uge inden rejsen fortsatte til Dubai. Sammen med familien fra Sæby og Daniel’s bror fra Viborg var vi indlogeret i en gigantisk hytte i den hollandske ferieby Arken, tæt på grænsen til Tyskland

En by, hvor næsten ingen forstod engelsk og hvor det var helt umuligt at bruge et master/visa kort. Altså en by, hvor ingen andre end hollandske og tyske turister tog ophold

Det var en super hyggelig uge, hvor vi næsten dagligt var forbi svømmebasin og legeplads.

Her var også minigolf, klappegeder og høns.

En helt fantastisk zoo lå desuden ikke langt fra Arken og blot 30 minutters kørsel væk. Her kunne vi få lov til at se dyrene helt tæt på, mens vi gik rundt inde midt i anlægget sammen med blandt andet kænguruer, pingviner og kameler.

Vi kom lige til løvernes spisetid og fik udsigt fra første parket, mens løverne utålmodige ventede på at maden blev serveret. Vi kunne sagtens have brugt meget længere tid i Zoo, men måtte gå, da stedet lukkede.

Vi fik desuden tid til at tage på kanaltur med båd, hvor alt igen foregik på hollandsk.

Det var en dejlig ferie i Holland, hvor alt foregik på børnenes præmisser i et meget langsomt tempo, men det gav os til gengæld mulighed for at prøve en ferieform vi aldrig har dyrket tidligere. Havde det stået til mig, var vi blevet i Amsterdam. Vi havde besøgt Anne Frank’s hus, besøgt Van Gogh Museet og et hav af lækre caféer. Altså en helt anden type byferie. Men jeg er glad for, at vi denne gang fik muligheden for at nyde en uge sammen med vores dejlige, store familie, væk fra stress og byliv. Vi fik i stedet tid sammen med fætre og kusiner. Tid til at samle agern fra jorden og blomster fra vejkanten.

Det var den mest perfekte tur til Holland og den bedste afslutning på 3 ugers ferie, inden rejsen gik tilbage til Dubai og hverdag.

Desværre måtte vi vinke farvel til Christine i lufthavnen, da vi fløj hver vores retning – Christine mod Danmark, os tilbage til Dubai.

Alle medaljer har en bagside. Desværre lykkedes det os ikke at købe et sommerhus i denne omgang, men jeg håber, at det helt rigtige hus ligger klar til os, når vi gæster Danmark igen til foråret.

På gensyn Danmark og på gensyn Holland. Vi kommer stærkt tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.