Inden jeg fik arbejde tænkte jeg meget på muligheden for at arbejde som frivillig. Det er god karma og noget mange kvinder gør en dyd ud af her i Dubai. Jeg søgte på nettet efter mulighederne og fandt hurtigt frem til et meget begrænset udvalg af områder, hvor frivillige lystigt kunne kaste sig over arbejdet. Der er tilsyneladende en særligt stort behov for ekstra hænder, når det gælder efterladte husdyr og børn med særlige behov. Jeg elsker både børn og dyr, men føler alligevel, at mit behov bliver mere end rigeligt dækket i løbet af hverdagene.

Nu ved jeg, at der er mange flere muligheder for frivilligt arbejde, der faktisk giver mening for mig på et mere fagligt plan. Jeg har opdaget hjemmesiderne. Det burde ikke komme bag på mig, men alligevel har jeg nu set lyset. Der sker jo for pokker hele tiden noget i Dubai. Der er altid et eller andet at fejre. Noget, der skal udstilles. Konferencer, der skal afholdes. Koncerter, der skal spilles. Brande, der skal slukkes. Og de har allesammen brug for ekstra hænder – især hvis de fåes gratis. Og sådan min ven, bliver du frivillig for Dubai Art 2017.

I en hel uge har jeg således dedikeret min tid til Art Dubai. Jeg har simpelthen taget fri fra arbejde for at kunne arbejde gratis som frivillig til verdens største globale kunstudstilling. En udstilling, hvor mere end 44 lande var repræsenteret med ialt 92 gallerier. Uden at sætte mig ind i udvalgskravende, sendte jeg for nogle måneder siden min ansøgning og CV til Art Dubai’s frivillig koordinator Fatima Jafri. Jeg blev efterfølgende indkaldt til en meget formel samtale i Design Destrict.

Først her gik det op for mig, at min velvilje til at tage en uge fri fra arbejde var et lille offer i forhold til de mange frivillige medarbejdere, der rask kommer rejsende fra hele Verden, blot for at arbejde som frivillig ved Art Dubai. Jeg var derfor en smule overrasket over, at få tilbudt en stilling ved ICP info-desk, som jeg på det tidspunkt ikke anede, hvad betød. Hjemmesiden røbede desværre ingenting og Fatima svarede ikke på mine henvendelser for at få afklaring: www.artdubai.ae

Jeg var med andre ord, total lost.

Yderlig materialer og info blev fremsendt efterhånden som vi nærmede os ugen, hvor Art Dubai skulle skydes igang. Efter en del research fandt jeg dog endelig ud af, at ICP stor for Invited Collectors Programme. Hmm okay så.

I en hel uge arbejde jeg derefter som frivillig på et hemmelig program for hemmelige gæster, særlig udvalgt af Art Dubai. 90 prominente kunstsamlere fra hele Verdenen samlet i Dubais forunderlige kunstverden. Jeg var simpelthen en hemmelig agent (læs: informationsmedarbejder). Jeg var så hemmelig, at folk ikke vidste jeg var der. Af samme årsag var jobbet heller ikke specielt hårdt, idet jeg faktisk ikke havde nogle opgaver. I virkeligheden skulle jeg blot stå til pynt, så eventuelle vildtfarende tophemmelige gæster kunne hjælpes hen til den nærmeste Audi. Men de prominente gæster havde tilsyneladende et meget spændende program og ikke det store behov for at suse rundt i tilfældige Audi’er.

Det gav mig til gengæld masser af tid til at se selve udstillingen.

Og første paket da kronprinsen Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum besøgte udstillingen. Og sikke en prins 🙂

Det har været en forrygende oplevelse omend ret afslappende, så kan jeg nu sige, at jeg var en del af Art Dubai 2017.

1 Comment on Art Dubai 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.