Den røde løber er rullet ud til ære for de mange stærke og smukke kvinder, der mandag aften mødtes ved Montgomerie Address Hotel for at diskutere temaet “Work-life Balance”. Det er “Women of Today Forum 2017”, der er et samarbejde mellem Danish Business Women Dubai og Den Danske Ambassade i Dubai, som er årsagen til mødet. Og selvom jeg måtte køre direkte fra arbejdet for at kunne deltage i arrangementet, så har jeg glædet mig til at høre andre kvinders bud på, hvordan de sikrer en god balance mellem arbejdslivet, karrieren og familien. Det synes at være en udfordring i de fleste kvinders liv, hvorend de befinder sig i verdenen, at ballancere den dårlige samvittighed med glæden ved at bidrage.

Er det i virkeligheden et egoistisk valg for kvinder at arbejde? Og har børnene ret til en hjemmegående mor, hvis økonomien tillader det? I Danmark forventes det, at kvinderne, på lige fod med mændene, deltager på arbejdsmarkedet og bidrager til husholdningen samt fælleskassen. Vi holder vejret, når en kommende barsel truer med at udsætte karriereplanerne og derfor venter vi helst med at få børn, til det næsten er for sent. Det opleves som et tabu, når kvinder meddeler, at de i virkeligheden drømmer om at blive hjemmegående husmødre eller vælger at gå på deltidsarbejde. Har de da slet ingen ambitioner? Hvordan kan de opgive alle deres drømme? Som menneske skal du kunne forsvare dit ønske om at blive hjemmegående, mens alle har fuld respekt for de heldige personer, der vælger at fortsætte sit arbejde, selv om de lige har vundet 7 millioner i Lotto. I wish!

I Dubai forholder det sig stik modsat. som kvinde antages det, at du er hjemmegående. Der er ganske mange kvinder, der bliver nødt til at gå på arbejde for at få økonomien til at hænge sammen og der er heldigvis også stor respekt for dette. De kvinder der aktivt vælger arbejdsmarkedet frem for hjemmet, møder jævnligt modstand. Jeg ved ikke om det er kulturelt bestemt, men jeg undres over den ændring, der sker i mentaliteten, når vi pludselig flyver langt nok væk hjemmefra. En del af mig drømmer unægtelig om at sige arbejdet op og i stedet kaste mig over nye spændende projekter på hjemmefronten. Men som mange andre danskere, så ved jeg også, at der kommer en dag, hvor vi atter vender tilbage til Danmark og så klapper fælden. Arbejdsmarkedet er skånselsløs over for et CV med lufthuller som en schweizer ost.

I mandags var vi mange kvinder, der mødtes for at dele vores syn på netop dette, men også for at erfaringsudveksle og lytte. I panelet sad 4 spændende kvinder med hver deres baggrund og opfattelse af “Work-life Balance”.

Alle var dog enige i, at balancen mellem arbejde og familieliv skal findes i samarbejdet mellem arbejdsgiver, arbejdstager og livspartner. Det er særligt interessant, da det betyder, at vi ikke alene kan tage det fulde ansvar for vores egen arbejdsglæde. Det er jo ikke raketvidenskab det her – eller den dybe tallerken. Det er faktisk bare sund fornuft. Men jeg er lige nu i proces og får dagligt nye Aha-oplevelser. Jeg kan mærke, at der sker noget inde i mig, som jeg skal være ekstra opmærksom på.

Og jeg ved, at jeg er på rette vej. Det ved jeg hver gang, at heldet begynder at tilsmile mig. Den er sikker hver gang! Og denne aften vandt jeg et par spritnye Ecco-sko fra hovedsponsoren i en askepot konkurrence. Passer skoene, så er de dine 🙂

Tidligere på dagen var jeg til morgenmødet “Be Your Own Boss” afholdt af Mums@work. Et informationsmøde omkring mulighederne for at opstarte egen virksomhed.

Det var en tillokkende tanke, om muligheden for selv at disponere min arbejdstid og opgaver, der fik mig til at møde op for at høre mere om de forskellige licenstyper, som det kræves for at arbejde selvstændigt i UAE. Mums@Work arrangerer generelt mange morgenmøder og workshops for kvinder, der ønsker at finde et arbejde, som passer ind i familielivet. De yder desuden god støtte til kvinder, der drømmer om et liv som iværksætter. 

 

Og hvem ved. Måske dette i virkeligheden var det første spæde skridt mod et nyt kapitel som kvindelig iværksætter i Dubai. Det vil tiden sikkert vise, men hey jeg vandt et par nye Eccosko. Det må være et tegn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.