Der er nu gået 2 uger siden, jeg havde første arbejdsdag på Generalkonsulatet i Dubai. Jeg har virkelig glædet mig til at komme igang med mine opgaver og blive en del af det officielle Danmark i UAE. Og jeg har svært ved at skjule min begejstring for det nye job, opgaverne og kollegaerne. Det her er mere end blot et arbejde, det er en helt ny begyndelse og et andet kapitel af vores liv i Dubai.

Mens temperaturen for tiden ligger stabilt på omkring de 40 grader, så stiger luftfugtigheden stødt og er nu landet på 60%. Det er ulideligt at bevæge sig uden for døren, når luftfugtigheden gennemvæder tøjet, inden sveden når at pible ud gennem hudens porer. Kameralinsen dugger og slører billederne på ens mobiltelefon… godt jeg ikke også bruger briller.

Hverdagens Dubai-problemer har vi mange af for tiden. Daniel har blandt andet solgt sin bil, for at udbetale det resterende billån, således vi ikke længere har gæld i Dubai. Min egen bil har desuden fået et læk i vandtanken og er nu tilbageholdt på værkstedet den næste måned. Så her står vi nu uden biler og uden gæld – det er lidt en sur-sød sovs.

Heldigvis har Daniel en del ferie tilbage, som han skal nå at afholde ved Teletronics inden sidste arbejdsdag d. 31. august. Hver morgen har han og pigerne kørt mig på arbejde i en leje-bil (“pretend car”, som Anna kalder den) og hentet mig igen midt på eftermiddagen ved Generalkonsulatet. Her har jeg fulgt min søde kollega og set hende over skulderen, mens hun har håndteret alt fra tunge konsulære opgaver til de mere rutineprægede, som fornyelse af pas og visa-ansøgninger.

Som så mange andre danskere i Dubai og Abu Dhabi har jeg selv haft fornøjelsen af at have stået på den anden side af lugen, da jeg skulle have pigernes pas fornyede sidste år. Nu er det min underskrift og stempel, der kommer til at præge pas, visa’er og diverse dokumenter i fremtiden. Jeg glæder mig til at påtage mig rollen som konsulatets nye “Visa Officer” og jeg glæder mig over at skulle arbejde i et mere internationalt miljø, hvor forskelligartet kulturer mødes og forenes.

Dørene har ligeledes åbnet sig for Daniel, der nu skal til at træffe et afgørende valg. Tiderne er skiftet og vi vender et nyt blad. For første gang i lang tid, glæder jeg mig til at se, hvad den nærmeste fremtid bringer, for nu ved jeg, at vi bliver i Dubai lidt endnu.

4 Comments on Mit nye job

        • Mange tak. For tiden sker der ikke så meget i Dubai, men det er nok en generel situation i hele verden. Nu er der mindre stress og mere tid. Tak fordi du læste med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.