main

Med alle officielle godkendte dokumenter, pas, visa og bankens checkhæfte i hånden søger vi passivt aggressivt efter en bolig i Dubai. Det kan godt være, at det er et luksusproblem at bo i hotellejlighed med rengøring hver dag, men jeg er blevet helt kuk-kuk af stedet. Rengøringspersonale, der myldrer ind af døren hver dag (mindre end 3 mand kan selvfølgelig ikke gøre det) samler en protesterende Emma op fra gulvet og kysser hende helt våd af savl, mens de med lokkende stemmer forsøger, at få grapperne i Anna, der klogt er løbet i skjul.

Røgalarmen, der for tredje gang på en uge sender hele hotellets beboer paniske ned af trapperne (altid iført nattøj, da alarmen tilsyneladende altid går om natten) for derefter at sende hele baduljen op på værelset igen med besked om falsk alarm. Børn, der sover dårligt om natten i elendige rejsesenge uden madras. Uniformerede mænd, der marcherer uinviterede ind i rummet for at klappe og pudse brandslukkeren inden de 10 sekunder senere smækker døren efter sig uden at mæle et ord. Anna, der trækker let på skulderen – hun er vidst ved at vende sig til virvaret.

FullSizeRender (1)

Det er på tide at finde os et hjem af den mere vedvarende slags. Ikke flere sommerhuse, ikke flere hoteller – BUM!

Heldigvis er selve processen med boligsøgning ret simpelt og hurtigt, når alt papirarbejdet er på plads. Den største udfordring er at finde det helt rette sted. Og her handler alt om prioriteter, for der findes ikke et perfekt sted, men derimod mange gode muligheder. Vi har derfor været nødt til at lave en mental checkliste med krav og ønsker til vores nye hjem. Det er dyrt at leje bolig i Dubai, der findes ikke billige løsninger, men “meget dyrt” og “mindre dyrt”. Vi har valgt at søge efter bolig, der ligger et sted derimellem, hvilket sender os væk fra Downtown Dubai og 15 minutters køretur længere ud i ørkenen. Her har vi flere muligheder for at finde et område, hvor der bor familier som vores egen.

Vores krav til området tæller ting på listen, som eks.

  • 15-30 minutters kørsel til Daniels arbejde (trafikken kan ikke sammenlignes med kø-tilstande på E45 ved tunnellen i Aalborg)
  • Hunde tilladt (hunde er ikke usædvanligt, men ej heller gængse)
  • 3 soveværelser (med plads til Christine)
  • Kort afstand til en god vuggestue (Ingen garantier givet)
  • Nogenlunde etablerede grønne områder og parker (Der er byggepladser over alt)

Vi har kort overvejet at bosætte os i området Motor City, der har legepladser til pigerne, fælles pool og fitness. Alligevel ligger området ikke øverst på listen, da der samtidig er tale om en lejlighed uden have. Der skal være plads til hele familien og det gælder selvfølgelig også vovse-medlemmet.

Det sendte os videre til DSO, Dubai Silicon Oasis, der har 2-plans villaer med egen have og plads til hund. På mange måder et perfekt område til en fornuftig pris med en fin vuggestue i området. Jeg er vild med de etablerede grønne områder, fælles pool, den lille have og som et ekstra plus på ønskelisten er der, udover 3 soveværelser et fint kontor til min nyindkøbte symaskine og Daniels computer monster. Husets trapper er det eneste, der umiddelbart giver huset det gule kort. Bagel er ikke en trappe-hund og selvom han med lidt balanceøvelse formår at hive det lange korpus op af trapperne, så lykkes det ham kun i rullefald at få det ned igen. Det her sted kræver solide trappelåger til både hund og børn.

IMG_4140IMG_4135

JVC, Jumeirah Village Circle, blev næste stop på vores boligsøgningsrute. På mange måder et super fint sted, der kan sammenlignes med DSO. Samme type villa med samme type have. Dog i et område med en del byggeprojekter og ingen vuggestue i området. Tilgengæld er der mange hunde og parker, hvilket husets hund vil elske. JVC kommer et stykke ned på listen over mulige boligområder, men dog på listen.

hus IMG_4341

DFC, Dubai Festival City, kommer derimod langt op på min liste over mulige boligområder. Jeg elsker området og bliver helt blind på min liste af krav og ønsker. Der er ingen vuggestue i nærområdet, det er ikke tilladt at have hund i Albadia, som er det boligkompleks jeg har forelsket mig i (men den tilladelse er efter sigende nem at få). Tilgengæld er der store 3-værelses lejligheder på stueplan med egen have og fælles pool – men intet kontor. Prisen for lejligheden er dog for høj og giver dermed Dubai Festival City det røde kort.

SAMSUNG CSC

Det er vigtigt for os at finde et prisleje, der gør vores ophold i Dubai til en god oplevelse, hvor der også er råd til caffé latte samt vilde shoppeture uden at gå på kompromis med hund og børn. Det handler om prioriteringer 🙂

Vi er nu tilbage ved Dubai Silicon Oasis, da rygterne vil vide, at der er helt nye villaer til leje til en god pris. Og vi er nu meget tæt på at finde et sted for familien at bo. Containeren med vores møbler ankommer fra Danmark om en uge og det ser nu ud til, at vi også får en adresse, at få leveret vores møbler.

Jeg har tænkt mig at sige pænt farvel på hotellet når vi flytter, men ikke på gensyn. Jeg glæder mig til hverdagen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.